Certificarea managementrului forestier

Certificarea managementului forestier este un act voluntar, procesul de certificare putand fi asadar demarat numai la solicitarea proprietarului/ administratorului padurii respective si reprezinta evaluarea modului de administrare si gospodarire a unei paduri in raport cu un standard acreditat.

In acceptiunea generala, termenul cel mai utilizat in definirea certificarii managementului forestier este cel de "certificarea padurilor". Actiunea de evaluare a managementului forestier in vederea certificarii este derulata de un auditor independent, pe baza unor standarde clar definite.

In vederea certificarii, Forest Stewardship Council ( FSC ) a elaborat un set de 10 Principii si 56 Criterii, care sunt considerate general valabile in managementul responsabil al unei paduri si fac referire la aspectele de mediu, sociale si economice ale mangementului forestier.

Pe baza acestora, s-au dezvoltat standarde de certificare nationale care detaliaza principiile si criteriile generale de management forestier, prin elaborarea de indicatori si verificatori specifici.

Contact

Marius Turtica

tel: +40 740 300 616

acf@certificareforestiera.ro

Certificate FSC Romania


harta_cert_small

Harta zonelor de risc si PVRC Romania

harta_risc_small

Ghid PVRC

harta_risc_small