Certificarea lantului de custodie

Certificarea managementului forestier este continuata prin asa numita certificare a "lantului de custodie", prin care se urmareste sa se elaboreze mecanisme de urmarire a produselor lemnoase sau nelemnoase care provin din padurile certificate, de la sursa pana la consumator (cumparatorul final). Prin aceasta, se urmareste ca intreg traseul lemnului certificat incepand de la cioata si trecand prin transport, procesare primara, secundara etc., sa poata fi identificat si documentat, pentru a i se demonstra in orice moment provenienta.

In general, certificatul de management forestier include si certificatul de lant de custodie, prin care managerul forestier se angajeaza sa asigure identificarea lemnului certificat pana la iesirea din padure (important mai ales in cazul suprafete forestiere dispersate, in care padurile certificate se pot intrepatrunde cu cele necertificate).

Certificarea lantului de custodie reprezinta o necesitate pentru companiile care exploateaza, proceseaza sau comercializeaza material lemnos certificat is care doresc sa eticheteze aceste produse cu numele sau cu eticheta FSC.

Evaluarea se face in raport cu FSC-STD-40-004 V2-1 E LANČš DE CUSTODIE".

Contact

Marius Turtica

tel: +40 740 300 616

acf@certificareforestiera.ro

Certificate FSC Romania


harta_cert_small

Harta zonelor de risc si PVRC Romania

harta_risc_small

Ghid PVRC

harta_risc_small